Dekorativnii elementi za zidanje sa gotovom fasadom

Dimenzije:19x19x39cm Pakovanje:72kom(blok);24kom(stub) Brojkomadaum2:12,5

Opis proizvoda:Dekorativni blok,stub predstavljaju dekorativne šuplje elemente za zidanje spravljene od vibropresovanog betona niskog vodocementnog faktora na modernim vibropresama.U procesu proizvodnje koriste se aditivi protiv mraza i soli(NaHCO3) što ovim elementima omogućava trajnost izloženih površina.

Blokovi poseduju dve reljefne nepravilne površine(fasade) talasaste strukture dobijene “cepanjem” te ovakakvom obradom podsećaju na prirodni kamen “rustik tesanik”.

Za razliku od prirodnog kamena ove blokove moguće je izradjivati u različitim pastelnim bojama i u ovom procesu oksidne boje mešaju se sa celokupnom betonskom masom od koje se blokovi izradjuju i samim tim integrisane su u strukturu proizvoda.Na ovaj način nema gubljenja inteziteta boje tokom vremena.

U ponudi imamo nekoliko mono boja,kao i nekoliko multikolor opcija.

Multikolor tehnika predstavlja mešanje više boja i nasumično nanošenje unutar betonske mase bloka pri čemu se na

vidnim-izloženim površinama reljefa dobijaju “proslojci” boje manjeg ili većeg inteziteta,a na formiranoj površini zida unikatna i jedinstvena koloristika prirodnog izgleda.

Za ugradnju ovih elemenata potrebna je samo jedna struktura majstora-zidar,što doprinosi praktičnosti,efikasnosti i ekonomičnosti formiranja željenog objekta.

Dekorativni elementi iz ove serije koriste se za zidanje ograda,parapeta,potpornih zidova,dekorativnih površina,žardinjera itd…

Napomena:Na betonskim proizvodima može doći do efekta “iscvetavanja” koji se manifestuje kao pojava belih fleka na površini elementa.Ovo je prirodna pojava i posebno je izražena kod obojenih proizvoda.Ova pojava se povlači posle odredjenog vremena i nemoguće je uticati na njen nastanak i uklanjanje.Ovaj efekat nema nikakvog negativnog uticaja na kvalitet proizvoda!Prema važećim standardima EN1388 pojava belila na proizvodima od betona ne spada u nedostatke proizvoda te nije u domenu reklamacije.

Takodje naglašavamo da boje i izgledi iz kataloga u elektro ili štampanoj verziji mogu imati odredjena odstupanja od izgleda ili autentičnosti boje gotovog proizvoda.Proizvodjač na zahtev obezbedjuje uzorke boje i elementa.Kupac prihvata odgovornost za odabir putem kataloga,sajta ili drugog oblika oglašavanja.Svi elementi se izradjuju po zahtevu kupca!